De geschiedenis van bevrijding van Nederland

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van bevrijding van Nederland.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 laat via verschillende wisselexposities de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding zien.
Museum | Groesbeek
: Het Victory museum 1940-1945
Het Victory Museum beeldt door middel van een aantal diorama's verschillende facetten van de Tweede Wereldoorlog uit. Daaronder zijn de Bevrijding van Noord-Nederland door de Canadezen en Polen, een vliegveld van de RAF (Royal Air Force) en operaties van Duitse troepen in Nederland. Naast diorama's zijn vitrines ingericht met allerlei objecten uit de Oorlog, vanuit civiel en militair perspectief.
Museum | Grootegast
: Stoottroepenmuseum
Dit museum vertelt het verhaal van de Stoottroepen. De Stoottroepen zijn ontstaan uit het verzet in de periode 1940-1945. Bij de bevrijding van Nederland werden zij ingezet langs de rivieren Waal en Maas, en later tot diep in Duitsland. Na de oorlog werden de 'Stoters' onder meer ingezet in Nederlands-Indië, Nieuw Guinea en voormalig Joegoslavië.
Museum | Assen
: Museumpark Bevrijdende Vleugels
In dit museum staat de bevrijding van Zuid Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Door middel van documenten, foto's, diapresentaties en diorama's wordt aandacht besteed aan de bezetting en de uiteindelijke bevrijding van Nederland.
Museum | Best
: Generaal Maczek Museum
Binnen de bevrijding van Nederland van de Duitse bezetter spelen de Poolse troepen een eigen rol. Wat die rol precies was is te zien in het Generaal Maczek Museum in Breda. Breda werd bevrijd door de eerste Poolse Pantserdivisie.
Museum | Breda

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

Boektip

Meer geschiedenis? Kijk eens bij BOL.com naar dit boek:

Een bloedstollend verhaal over muiterij, waanzin en een strijd op leven en dood